На 58-годишна възраст почина писателят Алек Попов, съобщиха от Българската академия

...
На 58-годишна възраст почина писателят Алек Попов, съобщиха от Българската академия
Коментари Харесай

Почина писателят Алек Попов

На 58-годишна възраст умря писателят Алек Попов, оповестиха от Българската академия на науките, където той беше член-кореспондент.

Алек Попов е роден в София през 1966 година Завършил е Националната гимназия за антични езици и култури " Константин Кирил Философ " и българска лингвистика в софийския университет " Св. Климент Охридски ".

„ Българската академия на науките с огорчение оповестява, че на 22 март 2024 година загуби един от достойните си членове член-кореспондент Алек Попов (1966-2024). Той беше един от най-оригиналните и надарени модерни български белетристи “, се споделя в известието на академията. „ До последния си мирис се опитваше да разгадае тайните на българското слово, дълбаеше в безкрайните тунели на отечественото езиково пространство и посредством творбите си показваше и разгръщаше многобагровата палитра на българската изящна книжовност. Многократно в разнообразни свои изявленията и беседи той заявяваше, че е публицист, който цялостен живот се труди на „ равнищата на езика “. Затова и неговия главен инструмент е точно българският език “, пишат от Българска академия на науките.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР